1

Face it. MS is zenuwslopend.

Er zijn ??.000 mensen met MS in Nederland. Met ??.000 verschillende gezichten. MS kan elk moment toeslaan. Bij iedereen. Zolang er geen oplossing voor MS is, strijden wij door. We zetten ons in voor een beter leven voor mensen met MS. Onze toekomstdroom is een wereld zonder MS.
Waag jij een gokje hoeveel mensen er in Nederland zijn met de diagnose MS? Onder alle deelnemers verloten we 10x een Bladcadeau t.w.v € 50,-

SPEEL MEE EN WIN!

HOEVEEL MENSEN ZIJN ER IN

NEDERLAND MET MS?

Vul hieronder je antwoord in…

Wat is MS?

Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

Situatie in Nederland

Dagelijks krijgt iemand de diagnose MS. De eerste symptomen laten zich meestal zien wanneer mensen tussen de 20 en 40 jaar oud zijn. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Er zijn medicijnen om de ziekte af te remmen, maar genezende middelen bestaan (nog) niet.

Meer weten over MS

Symptomen

Vormen van MS

Behandeling

Erfelijkheid